• Barcelona per a tots

 • Barcelona gratis

 • Barcelona Festa Major

 • Barcelona en 1 - 3 dies

 • Barcelona de nit

Barcelona Curiosa

cuadro1Barcelona té molts racons per descobrir. Tant si ets resident a la ciutat com si la visites eventualment, Barcelona mai deixarà de sorprendre't. Aquí tens algunes de les nostres recomanacions per conèixer Barcelona i els seus voltants amb una mica de profunditat, agafant el suburbà, metro a metro! Bon viatge doncs…

Barcelona amb nens

cuadro2Barcelona és una urbs on els nens l'hi poden passar molt bé, realitzant activitats gratuïtes com passejar per les Rambles admirant les seves estàtues humanes o muntar un "pic-nic" en qualsevol dels seus verds parcs o visitant algunes de les seves múltiples instal·lacions per a delit dels més petits de la casa, com el Zoo, l'Aquàrium, un passeig en Les Orenetes o…

Barcelona saborosa

cuadro3Barcelona és una ciutat que ofereix una gran varietat de plats de tot el món. Sense sortir de la ciutat i la seva àrea metropolitana, podem degustar exquisiteces tant pròpies com a internacionals. Aquí us suggerim alguns plats i els llocs més típics on els cuinen, perquè pugueu decidir, per vosaltres mateixos si ha valgut la pena el viatge…

Barcelona a vista d'ocell

cuadro4Barcelona es pot trepitjar, però també es pot contemplar en tota la seva extensió i grandesa, a vista d'ocell. Seguidament us ensenyem alguns racons on podreu gaudir de meravelloses vistes des de les altures…

Alguns Museus d'entrada gratuïta permanent:

Museu de Carrosses Fúnebres

Museu CarrossesFunebrescarrer de sancho d'Àvila, 2 (L1. Marina)
Tel. 902 076 902
Es tracta de l'únic museu de l'estat amb aquesta temàtica. Aquí podreu veure carrosses fúnebres imperials, gòtiques, franceses... L'entrada és gratuïta.

Museu dels Carruatges de Foment

Museu carruatges Fomentplaça de Josep Pallach, 8 (L3. Mundet)
Tel. 934 275 813
Si teniu curiositat per saber que mitjans de transport es movia abans la gent de Barcelona, no us perdeu l'oportunitat de veure la col·lecció d'aquest museu: carros de cavall i carruatges de treball, de passeig o de transport dels segles XIX i XX, en molt bon estat de conservació. Entrada gratuïta.

Palau Robert

Palau Robertpasseig de Gràcia, 107 (L3/L5. Diagonal)
Tel. 932 388 091
Centre d'exposicions amb tres sales, totes elles d'entrada gratuïta, que acull, a més, l'Oficina de Turisme de Catalunya i un espai per a concerts. El seu pati interior és un lloc ideal per relaxar-nos en ple centre de Barcelona.

Centre d'Art Santa Mònica

Centre ArtStaMonicaLa Rambla, 7 (L3. Drassanes)
Tel. 935 671 110
Antic convent del 1636 reconvertit ara en sala d'Exposicions temporals especialitzada en art contemporani, també acull el centre de documentació Alexandre Cirici, una biblioteca i una hemeroteca, tot d'accés gratuït.

La Virreina - Centre de la Imatge

palau VirreinaLa Rambla, 99, 2ª planta (L3. Liceu)
Tel. 933 161 000
Centre d'exposicions amb diverses sales d'art; tot d'accés gratuït. Dilluns tancat.

Hospitalet CanEspanya

 Ca n'Espanya - Museu d'història de l'Hospitalet

carrer de Joan Pallarès, 38. Hospitalet de Llobregat (L1. Rambla Just Oliveras)
Tel. 933 381 396
Museu maco i interessant, que a més alberga una exposició permanent de restes arqueològiques de l'Hospitalet. Entrada gratuïta.

Hospitalet CanEspanya

Museu de la Maquinista Terrestre i Marítima

MuseuMaquinista SantAndreucarrer de Ferran Junoy, 10 (L1. Sant Andreu)
Tel. 933 075 700
En homenatge a aquesta fàbrica de maquinària que es va fundar en 1855 s'ha inaugurat aquest museu, que només obre els dissabtes de 17 a 22h. La seva entrada és gratuïta.

Museu Torre Balldovina

Museu torre Balldovinaplaça Pau Casals, s/nº (L9. Can Peixauet)
Tel. 933 857 142
Un museu de tres plantes per explicar-nos en profunditat tota la història de la població de santa Coloma. Al costat, la torre de defensa originària del segle XI. Entrada gratuïta.


El primer diumenge de cada mes
i el 18 de Maig (dia internacional dels museus) alguns museus de Barcelona ofereixen l'entrada gratuïta, només de 15 a 20h. Alguns d'aquests museus son:

Jardí Botànic 

palau Virreinacarrer del Doctor Font i Quer, 2 (L1/L3. Espanya + Autobus: 150 / 55 / 13) Els diumenges obren fins a les 19h.)
Tel. 932 564 160
Preciós jardí que mostra les principals plantes mediterrànies, seguint un itinerari que a més ens regalarà unes precioses vistes. Preu entrada la resta de dies: 3,50 euros.

Museu Etnològic de Catalunya

museu etnologicpasseig de Santa Madrona, 16-22 (L1/L3. Espanya + Autobus: 150 / 55 / 13)
Tel. 932 563 484
Espai de coneixement entre cultures, encara que centra la seva atenció principal en l'àmbit català. També entrada gratuïta els dies: 13 Febrer i 24 de Setembre. Preu entrada la reste de dies: 3,50 euros.

Museu de la Música

Museu Musicacarrer de Lepant, 150 (L1. Marina)
Tel. 932 563 650
L'edifici de l'Auditori alberga el Museu de la Música on es programen cicles i tallers per a persones de totes les edats. Preu entrada la reste de dies: 4 euros.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Museu Blau

Museu blauPlaça Leonardo da Vinci, 4-5 (L4. Maresme - Fórum)
Tel. 932 562 200
Lloc d'exposició molt interessant per entendre d'on venim i el món que ens envolta, trobareu: Animals dissecats, fòssils, roques i minerals i fins a esquelets de dinosaure. El preu de l'entrada la resta de dies és de 6 euros /  7 euros (si es combina amb entrada al Jardí botànic).

Museu Marítim de Barcelona

museu maritimavinguda de les Drassanes, s/nº (L3. Drassanes)
Tel. 933 429 920
A més d'estar situat en un edifici catalogat com a Monument històric-artístic, aquí podreu aprendre molt sobre la cultura marítima catalana, veure una reproducció a grandària real de la galera de Joan d'Aústria i fins a una maqueta del primer submarí construït per Narcís Monturiol. Preu entrada la resta de dies: 7 euros.

Museu Monestir de Pedralbes

Monestir Pedralbescarrer de la Baixada del Monestir 9 (L3. Maria Cristina)
Tel. 935 671 110
La reina Elisenda de Montcada va fundar aquest Monestir en 1326 i des de llavors ho ocupen les monges clarisses. L'edifici és una excel·lent mostra del gòtic català que conté nombroses obres d'art, objectes litúrgics, i mobiliari que la comunitat ha anat conservant i avui es pot ja visitar. Preu entrada la reste de dies: 7 euros (Entrada combinada per a tots els centres del MUHBA)

Museu de les Arts Decoratives

Glories dissenyHubplaça de les Glòries 37-38 (L1. Glòries)
Tel. 932 563 465
Important col·lecció d'objectes d'Arts Decoratives: carruatges, mobles, rellotges, tapissos, vidres... Els museus del Disseny Hub Barcelona: Museu Tèxtil i d'Indumentària, Museu de Ceràmica, Museu dels Arts Decoratives i el Gabinet de les Arts Gràfiques- durant el 2013 es van traslladar al nou edifici MUHBA  de la plaça de les Glòries -  

Museu Frederic Marès

museu fredericmaresplaça de Sant Iu, 5 (L4. Jaume I)
Tel. 932 563 500
Alberga la col·lecció donada per l'escultor Frederic Marès Deulovol, que inclou diversos objectes com a incunables o mostres d'escultures medievals i una gran col·lecció de talles religioses. Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes (d'11 a 20h.) i tots els diumenges per la tarde, a partir de les 15h. Preu entrada reste dies: 4,20 euros.

Museu Picasso

museu picassocarrer Montcada, 15-23 (L4. Jaume I)
Tel. 933 196 310
Museu centrat en els anys de formació de Pablo Ruiz Picasso, amb més de 4000 obres en el seu interior. A més, tots els diumenges entrada gratuïta a partir de les 3 de la tarda. Preu entrada resta de dies: 11 euros (museu + exposició temporal).

Museu de les cultures del món

museu cultures moncarrer Montcada, 12 (L4. Jaume I)
Tel. 933 562 300
Inaugurat recentment dins dels palaus gòtics de Nadal i Marquès de Llió, en aquest espai descobrireu la diversitat cultural i artística de llocs com Àfrica, Àsia, Amèrica o Oceania. Tanquen els dilluns i els primers diumenges de mes, accés gratuït tot el dia, així com les tardes de tots els diumenges.

Museu tèxtil i de la Indumentaria

museu textilplaça de les Glòries 37-38 (L1. Glòries)
Tel. 932 682 598
Aquest museu ofereix un recorregut històric pel teixit, des del segle XVI fins a l'actualitat. Acull una col·lecció de vestits i joieria històrica. Les exposicions permanents del Museu dels Arts Decoratives, del Museu de Ceràmica i del Museu Tèxtil i d'Indumentària van tancar les seves portes per traslladar-se al nou edifici a la plaça dels Glòries.

Museu d'Història de Catalunya

Museu Historia Catalunyaplaça de Pau Vila, 3 (L4. Barceloneta)
Tel. 932 254 700
En aquest edifici de 1881 hi havia els antics Magatzems Generals de Comerç, dipòsits del port. Ara en el seu interior es troba el museu d'història de Catalunya, pels quals vulguin conèixer millor la seva història mitjançant una interessant col·lecció d'objectes i documents. L'entrada, com en altres museus, també és gratuïta l'11 de Setembre (La Diada) i el 23 de Setembre (Festa major de Barcelona). Preu entrada resta de dies: 5 euros (exposició permanent i temporal).

Jardins del Laberint d'Horta

Laberint Hortapasseig dels Castanyers, 1 (L3. Mundet)
En aquest jardí neoclàssic del S.XVIII està el laberint que dóna nom al parc. A més de ser el jardí més antic que es conserva a la ciutat, segurament sigui un dels més curiosos. Davant, un parc de jocs molt complet pels més petits Per cal pagar una mòdica entrada de menys de tres euros, però els dimecres i diumenges l'entrada és gratuïta (també el 24 de Setembre, dia de la Mercè).

Palau Güell

Liceu palauGuellcarrer Nou de la Rambla, 3-5 (L3. Liceu)
Tel. 934 725 775
Aquest edifici, també d'Antoni Gaudí, va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. Actualment està ja rehabilitat i obert al públic, gratuïtament només els diumenges. Reste de dies preu entrada: 12 euros.

 

cuadro generGener

- Al Gener no hi ha festes majors als barris, però se celebren en tota la ciutat altres festes com la Festa de finalització d'any,Any nou i la cavalcada dels Reis mags (el dia 5 de Gener). En aquesta última, desfilen per diversos barris: L1. El Clot / L1. Sant Andreu / L1. Trinitat Vella / L1. Universitat / L1. Urquinaona / L3. Les Corts / L4. Jaume I / L4. Poblenou / L4. Alfons X  / L5. Camp de L'Arpa) una sèrie de carrosses adornades amb sinuosos regals.

- Per les proximitats de Sant Antoni Abad (17 de Gener) se celebra la Festa dels Tres Tombs (L2. Sant Antoni), una festa amb cavalls dedicada als animals. Durant tota una setmana trobareu aquí diverses activitats per a tots els públics.


cuadro febreroFebrer

Febrer destaca per la seva festivitat famosa en tot el territori: el Carnestoltes, que alguns celebren entre el segon i tercer cap de setmana de febrer.

 


cuadro marzoMarç

- Dia 3, festivitat de Sant Medir: Una festa molt dolça indicada pels més petits, on carrosses de cavalls recorren alguns carrers per llançar una pluja de caramels que tenyeixen el sòl de la ciutat. Alguns llocs: La Bordeta (L1. Mercat Nou ) i Gràcia (L3. Fontana).

 


cuadro abrilAbril

- Per Setmana Santa, no us perdeu la celebració de la Feria de Abril que es celebra en alguns llocs de la ciutat. Recomanem particularment la d'Hospitalet (L5. Pubilla Cases) o Parc del Fórum (L4. Maresme-Fórum).

- Diada de Sant Jordi, dia en què tota la ciutat s'inunda de roses i llibres. Els llocs més concorreguts estan en el centre de Barcelona, des de (L4. Jaume I fins a L3. Drassanes). Tanmateix si baixeu a (L2-L5. Sagrada Familia), trobareu un ambient molt festiu i popular, on a més d'aquest dia celebren les Festes Majors del barri.


Maig

cuadro maig- Dia 11, Sant Anastaci, patró de Badalona (L2. Gorg). Alguns dels actes més importants d'aquestes festes tan “badaloninas” son: La Cremada del Dimoni, el ball del Micaco, la Festa de las Migas, i la Sardinada a Baix de Mar.

- En la segona quinzena de Maig comença a despertar l'ambient de Festa Major als barris de la ciutat i la seva àrea metropolitana. Passar-vos la 2ª setmana de Maig per: L1. Navas o la 3ªsetmana per: L1. Sta. Eulàlia.

Juny

cuadro juny- En la 1ª setmana de Juny se celebren les Festes Majors de: L1. Torrassa i L1. Trinitat Vella.
- Durant la 2ª setmana podreu gaudir de les festes a l'Hospitalet: (L1. Can Serra)
- i la 3ª setmana passeu-vos per: L2. La Pau o per L5. Pubilla Cases.

Juliol

cuadro juliol-A partir de la 2ª quinzena d'aquest mes trobareu festa en: L3. Poble Sec.


Agost

cuadro agost- Aquest mes se celebren les festes majors més populars i concorregudes de la ciutat de Barcelona. A meitats d'Agost, entorn del dia 15, les Festes de Gràcia (L3. Fontana), i l'última setmana del mes la Festa Major de Sants (L3. Sants-Estació).

Setembre

cuadro setembre- La 1ª setmana, festes de: L1. Fondo.
- La 2ª setmana festes a: L1. Bellvitge / L2. Artigues-Sant Adrià / L4. Poblenou / L5. Gavarra).

Octubre

cuadro octubre- La 1ª setmana son les Festes Majors del barri de: L1. Hostafrancs.
- La 2ª setmana es celebren les de: L3. Les Corts.

Novembre

cuadro novembre- A partir de la 2ª setmana festes majors de: L2. La Verneda
- La 3ª setmana son les de: L1. Sagrera.

Desembre

cuadro desembre- I per acabar l'any, passar-vos la 1ª setmana de Desembre per l'estació de: L1. Fabra i Puig… diversió assegurada!
 

 

 

Encara que Barcelona és una ciutat molt àmplia i completa, hi ha visitants que per falta de temps només poden perdre's uns pocs dies. Us proposem un recorregut per la Barcelona més emblemàtica... un, dos o tres dies són suficients per endinsar-nos una mica més en el cor d'aquesta ciutat. Encara que hi ha moltes coses per veure, en aquests dies intentarem fer una ruta que ens permeti assaborir la varietat de llocs que Barcelona ens ofereix, aquí teniu uns exemples…

 • 1er DIA

  Sagrada FamiliaSagrada Familia  
  Estació: (L2.L5. Sagrada Familia
  carrer de Mallorca, 401
  www.sagradafamilia.cat
  Com s'explica en la fitxa de l'estació, aquest magnífic temple obra d'Antoni Gaudí, és la joia de Barcelona i un dels atractius més populars en l'àmbit mundial, des d'aquí podeu després anar caminant per l'Avinguda Gaudí fins a l'Hospital de Sant Pau...

   

   

  ParcGuellParc Güell  
  Estació: (L3. Vallcarca)
  carrer d'Olot, s/nº.
  Tel. 932 130 488
  www.parkguell.es
  Aquest parc, dissenyat per Antoni Gaudí, va ser declarat patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1984. Va ser un encàrrec de l'industrial i mecenes Eusebi Güell i ara només es poden contemplar dues edificacions: l'actual Museu Gaudí i la casa Martí Trias. Potser aquí podreu fer un mos per agafar forces i seguir la marxa…
   

  casa-mila La-PedreraCasa Milà - La Pedrera  
  Estació: (L3. Diagonal)
  Passeig de Gràcia, 92
  Tel. 934 845 900
  www.lapedrera.com
  Edifici d'habitatges construït per Antoni Gaudí entre 1905 i 1910. Actualment un dels pisos està obert al públic: l'Espai Gaudí, també es pot visitar les golfes i el terrat. Passejant per tot el Passeig de Gràcia direcció mar, passarem per Plaça Catalunya i farem, com si no, un glop d'aigua de la Font de Canaletes

   


  Les RamblesLes Rambles de Barcelona  
  Estación: (L3. L1. Catalunya. L3 Liceu. L3. Drassanes)
  web Ramblas Ajuntament
  Ja esteu en el passeig més conegut de la ciutat, aquí podreu perdre-us pels seus carrers adjacents, visitant el Macba, el CCCB, la Plaça Reial o assaborir una xocolata calenta en el carrer Petritxol, i d'aquí fins a la…

   

   


  StaMadelMarCatedral de Barcelona i basílica de Sta. Maria del Mar 
  (L4. Jaume I)
  plaça de la Seu, s/nº
  Tel. 933 428 262
  www.catedralbcn.org
  Monumentals edificis del gòtic català. Es va construir entre els segles XIII i XV, La façana de la catedral és més actual (S.XIX), i tot el seu conjunt és una de les majors joies que té la ciutat. En la primera, si aneu de 13 a 17h., us faran pagar entrada. Deixeu-vos seduir per l'encant que té el barri de la Ribera, el carrer Montcada (on es troba el Museu Picasso) o els voltants de la Catedral, com la plaça del Rei on trobareu el Museu d'Història de la ciutat… i per un dia, si aconseguiu fer tot el recorregut, quedareu més que satisfets!  • 2º DIA
  • NouMercat EncantsMercat dels Encants
   Estació: (L1. Glòries)
   carrer Castillejos, 158
   www.encantsbcn.com
   www.firadebellcaire.com
   Un mercat amb molt "encant", l'origen del qual era un dels més antics d'Europa. Aquí podeu passar el dia, passejant, tafanejant i comprant coses noves i de segona mà.
   D'un temps ençà queda emplaçat a la plaça de les Glòries, actualment en procés de reurbanització.

  • Palau-musica-catalana

   Palau de la Música Catalana
   Estació: (L4. Urquinaona)
   carrer de Sant Pere Més Alt, s/nº
   Tel. 902 442 882
   www.palaumusica.org
   Construït entre 1905 i 1908 per l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, és una de les joies més preuades de la ciutat, i si podeu, acudir a un dels seus concerts... inoblidable!
    


   Barcelona-Port-Vell

   Port Vell
   Estació: (L4. Barceloneta)
   Tel. 933 176 135
   www.portvellbcn.com
   El Port Vell és la part més antiga del Port de Barcelona. En els últims anys ha sabut reinventar-se i s'ha convertit en un espai emblemàtic, de referència per a barcelonins i turistes. Donant un agradable passeig podem endinsar-nos en el Museu d'Història de Catalunya o gaudir d'un bon àpat en algun restaurant del barri de la Barceloneta.
    

   Palau-Guell

   Palau Güell
   Estació: (L3. Liceu)
   carrer Nou de la Rambla, 3-5
   Tel. 934 725 775 - 934 725 771
   www.palauguell.cat
   Un altre dels edificis projectats per Antoni Gaudí declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. Actualment està recentment restaurat i ofereix una exposició temporal sobre la restauració. Tornarem a les Rambles fins a trobar aquest palau, una altra obra d'Antoni Gaudí, també podem endinsar-nos al típic Mercat de la Boqueria… Des d'aquí no queda molt lluny…

   paralel

   el Paral·lel
   Estació: (L2/L3. Paral·lel)
   El traçat d'aquesta avinguda coincideix amb el d'un paral·lel terrestre, concretament amb el de latitud 41º22'34" nord; i d'aquí el seu nom. És una famosa avinguda de Barcelona, pels seus teatres, tavernes i sales d'oci, un lloc ideal per acabar el dia i endinsar-se en la nit barcelonina…
    
    
    

    

   • 3er DIA

    teleferic Montjuic

    Telefèric de Montjuïc
    Estació: (L2/L3. Paral·lel)
    Un bon lloc de sortida per a un viatge nou en cabina de 8 passatgers. Des d'aquí observarem Barcelona a vista d'ocell, i el seu punt d'arribada: el castell de Montjuïc. Aquest telefèric uneix el funicular amb el castell, en el cim d'un dels pulmons verds de la ciutat. En les seves noves cabines amb capacitat per 8 passatgers, gaudireu de Barcelona, a vista d'ocell. Podeu consultar horaris i preus a: www.tmb.cat.
     
     

    Barcelona-Port-Vell

    Anella Olímpica
    Estació: (L1/L3. Espanya. Bus 50, 55 y 61 i bus turístic)
    Parc de Montjuïc
    Tel. 934 262 089
    Aquest lloc reuneix un gran nombre d'instal·lacions que es van construir pels Jocs Olímpics de 1992 i que segueixen sent utilitzades diàriament: Palau Sant Jordi, Estadi Olímpic, piscines Picornell… Una vegada a la part alta d'aquest pujol, podrem visitar el Jardí botànic, o el...
     
     

    MuseuNacional ArtCatalunya

    Museu Nacional d’Art de Catalunya (Mnac)
    Estació: (L1/L3. Espanya)
    Palau Nacional - Parc de Montjuïc
    Tel. 936 220 376
    www.mnca.es
    Emblemàtic edifici creat per a l'Exposició Internacional de 1929, acull una col·lecció excepcional d'art romànic i gòtic. Diumenges activitats infantils.
     
     

    Caixa Forum

    Caixa Fórum
    Estació: (L1/L3. Espanya)
    Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
    Tel. 934 768 600
    www.caixaforum.com
    Situada a l'antiga fàbrica Casaramona, obra de Josep Puig i Cadafalch, aquí es realitzen exposicions, conferències, concerts i tallers per a totes les edats... Tant si us atreu l'art, com si sou amants de les ciències, aquests llocs no us deixaran indiferents…


    poble espanyol

    Poble Espanyol
    Estació: (L1/L3. Espanya)
    Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13
    Tel. 935 086 300
    www.poble-espanyol.com
    El Poble Espanyol és un lloc turístic on es representen l'Espanya monumental, un recinte que conté en si mateix les principals característiques de la península Ibèrica. Podeu menjar alguna cosa passejant per algun dels seus carrers, i al capvespre baixar a veure les...


    fonts montjuic

    Fonts de Montjuïc
    Estació: (L1/L3. Espanya)
    plaça Carles Buigas, 1
    Coreografies musicals d'una durada aproximada de 15 min. Obertes tot l'any menys del 7 de Gener al 15 de Febrer. La resta del calendari podreu veure el fabulós espectacle de música i colors de 19h. a 21.h. encara que a l'estiu ho allarguen fins a les 23h. Amb això, podreu donar per finalitzada una intensa (i extenuant) ruta per la Barcelona més autèntica… esperem gaudiu d'ella!
     
     

   

   
   

  La nit de Barcelona comença d'hora i acaba tard, s'allarga, s'allarga, fins que un vulgui... Seguidament us proposem alguns llocs, per endinsar-se en la part més fosca de la ciutat: la nit.

  Heliogàbal

  Heliogabal petitcarrer de Ramon y Cajal, 80 (L4. Joanic)
  Tel. 936 763 132
  Podem començar la nit al barri de Gràcia, en un local més enllà d'un bar musical: concerts, recitals de poesia, cabaret... Una sorpresa a la programació de cada nit, consultar la seva cartellera! Només de dimecres a dissabte, a partir de les 21:30h.

  El bosc de les Fades

  elbosc fades petitpassatge de la Banca, 7 (L3. Drassanes)
  Tel. 933 172 649
  Situat al costat del Museu de Cera, aquest és un curiós lloc freqüentat per turistes i visitants eventuals intrigats per la màgia i l'encant d'aquest lloc.

  Margarita Blue

  margarita blue petitcarrer de Josep Anselm Clavé, 6 (L3. Drassanes)
  Tel. 934 125 489
  I pels que preferiu un ambient més cosmopolita, en aquest lloc us serviran un deliciós cocktail mentre escolteu alguna actuació en viu.

  Bar Pastís

  Bar Pastis petitcarrer de Santa Mònica, 4 (L3. Drassanes)
  Tel. 933 187 980
  I seguint en el voltants de les Rambles, podem apropar-nos fins a aquest petit bar amb música i decoració al més pur estil francès, on no falta l'absenta. També actuacions en directe. 

  Sala Apolo

  sala apolo petitcarrer Nou de la Rambla, 113 (L2/L3. Paral·lel)
  Tel. 934 414 001
  Famosa sala de concerts i discoteca, especialitzada en música electrònica, hip-hop, ska, reggae... on cada dia hi ha un ambient diferent, consultar la seva programació.
  los tarantos petit

  Jamboree - Los Tarantos

  plaça Reial, 17 (L3. Liceu)
  Tel. 933 191 789
  Dues sales, en la part d'a dalt: jazz, jam-sessions i música per moure el cos. A la sala inferior: el més pur flamenc en un autèntic tablao.

  Ice Barcelona

  ice barcelona petitcarrer Ramon Trias Fargas, 2 (L4. Ciutadella-Villa Olímpica)
  Tel. 932 241 625
  Baixant a la Platja de Somorrostro per les escales del Casino de Barcelona, ens trobem aquest curiós bar, fet completament de gel: la barra, els mobles, les parets...
  razzmatazz petit

  Razzmatazz

  carrer Almogàvers, 122 (L1. Marina / L4. Bogatell)
  Tel. 933 185 261
  Un immens local que alberga 5 clubs en un. Discoteques per a tots els gustos, sales de concert... un lloc molt conegut pels barcelonins.

  Elephant

  elephant petitpasseig del Til·lers, 1 (L3. Palau Reial)
  Tel. 933 340 258
  Un lloc molt "chic" amb una terrassa agradable

  Parc del Laberint. Barcelona amb nens.

  Artur Mundet DSC 8355

  Parc del laberint


  ...i seguim en la línia de llocs a Barcelona per anar amb nens, ara però anem cap al districte d'Horta-Guinardó, destinació: Parc del Laberint d'Horta. Baixem a l'estació de Mundet (L3. Línia verda), i agafem l'avinguda d'Artur Mundet (fundador de les Llars Mundet, una donació per a nens orfes, malalts i avis, que va existir del 1957 al 1994).

  De camí ens sorprenem amb un enorme camp de futbol a on hi ha nens jugant. Com que avui tampoc no tenim pressa , ens asseiem una estoneta a mirar el partit, fins que el gran dels meus fills, l'explorador, descobreix un petit corriol que bordeja el camp i ens porta a tocar del Parc del Laberint. Per fotos que havíem vist abans, pensàvem que el parc era exclusivament el laberint mateix, però sorprenentment trobem un parc de gran extensió (55 hectàrees), que va dissenyar el 1792 un enginyer italià i va ampliar el mateix Elies Rogent (l'arquitecte que va projectar la universitat de plaça Universitat).

   

  A la part d'abaix hi ha un parc amb gronxadors molt complert i unes taules on poder fer un pic-nic. Seguim pujant i ens trobem amb dos tipus de jardins: un neoclàssic i un romàntic, on de tant en tant apareixen escultures que tenen a veure amb la mitologia grega, una bona ocasió per parar i explicar algun conte... De sobte... el laberint! un, dos, tres... i a perdre's! (Pels més porucs, sortint del laberint hi ha unes escalinates on pots veure la seva totalitat des de dalt).

   

  Ens passem una bona estona corrent amunt i avall, juguem a cuit i amagar i gaudim del gust de perdre's una mica. En arribar al centre del laberint de xiprers hi ha uns bancs on poder parar a descansar i gaudir del jardí més antic que té la ciutat. Aconseguim sortir del laberint... i més sorpreses: un rierol, estanys, fonts, placetes, grans arbres.... i moltes cascades! Perdeu-vos! Perdeu-vos per aquest parc perquè és bo de veure. Amb aquest petit vídeo us en podeu fer una idea... per ara, res més... el que falta haureu d'anar per descobrir-ho. Només indicar que és una visita molt recomanable. Costa poc més de dos euros (els menors de cinc anys no paguen... visca!) i no s'hi pot entrar amb animals de companyia, ni amb bicicletes, ni amb pilotes... ). Si hi aneu un dimecres o un diumenge... l'entrada és gratuïta!

   

  Museu de les il·lusions. Barcelona amb nens.

  museu ilusions 7 museu ilusions 1 museu ilusions 2 museu ilusions 4 museu ilusions 3

  Museu de les Il·lusions

  Els darrers anys de la meva vida els he passat bàsicament dedicats a gaudir de la maternitat. Aquest temps, s'ha anat omplint de coses que abans desconeixia. La literatura que darrerament llegeixo és per nens de 0 a 6 anys, les sèries que miro són de dibuixos animats, els blogs que freqüento tenen a veure amb criança i els llocs que visito a Barcelona són... doncs per nens!

  Així doncs quan trepitgem Barcelona amb en Lau i en Blai, ho fem bàsicament en transport públic. De vegades agafem qualsevol autobús a l'atzar i baixem on ens ve de gust. O pugem al metro, amb calma... i convertim el viatge en una aventura.

  Ballem i aplaudim als músics dels passadissos, descobrim les escales mecàniques, mirem per la finestra els misteriosos túnels del metro... i baixem quan ens ve de gust, a veure en quin lloc de Barcelona hem anat a parar ... i a gaudir del que s'ens presenti!

  Altres però, preferim planificar-ho una mica, així que triem un lloc, mirem al mapa de colors del metro i tracem una ruta de com arribar fins allà (de vegades en metro, altres en bus).

  La darrera sortida que hem fet ha estat per festes, el mateix dia en què arribaven els reis mags. Vam triar el Museu de les Il.lusions. Les estacions de metro que estan més properes són les de Catalunya (L1 / L3 / L6 i L7), Passeig de Gràcia (L2 / L3 / L4) o Liceu (L3). No tenim pressa, així que baixem les Rambles tranquil·lament observant els seus detalls...: un home assegut a un banc amb una gorra i motxilla que em recorda a un Amish, un avi que dóna de menjar els coloms, uns senyors de la tele que ens regalen unes pistoles làser... Abans d'arribar al Palau de la Virreina, trenquem a mà dreta pel carrer Pintor Fortuny, fins a arribar al número 17.

  La façana és cridanera i apunta el que trobarem a dins... L'entrada val 10 euros (a internet es poden trobar per menys), i els nens menors de sis anys no paguen... visca! El museu és una espècie de circuit on hi ha grafitis i pintades per tot arreu (parets, terra, sostre...).

  Si us hi fixeu bé (jo no ho vaig veure fins que el meu fill m'ho va fer notar) a terra hi ha petites imatges de càmeres fotogràfiques, que serien l'indicatiu d'on t'has de col·locar per fer una foto (sí, la cosa va molt de fer fotos) o per veure la imatge des d'una perspectiva adequada. Uns exemples....

     

   El recorregut no és massa llarg, però si no t'ho prens amb calma, els nens gaudeixen molt i descobreixen a cada dibuix coses noves. Ha estat una experiència maca. Potser no per repetir (en el nostre cas, tenim una gran llista de llocs nous per anar), però si per visitar-ho un dia d'aquells que estàs pel centre i no saps que fer... Per cert, en altres post us parlaré de coses per fer, al centre, a rodalies, i desde dins, amb el metro!

   

  A la web de Barcelona metro a metro trobareu un llistat de llocs per anar amb nens! Que ho gaudiu...!!!

  Barcelona amb nens

   

   

   

  Notícies TMB

  captura pantalla

  S'està preparant el nou anunci per a les pantalles de metro de BARCELONA METRO A METRO.
  Per ara, comencen a divulgar aquesta web. Mireu aquest enllaç de la pàgina de notícies de TMB. Molt agraïts...  https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/barcelona-metro-metro-molt-mes-que-guia-viatge-historic

  Platform for Art

  platform-for-art


  Platform for Art. Art on the Underground és un llibre publicat l’any 2008 per Black Dog Publishing de Londres. Els autors, Alex Coles i Dillon Tamsin, fan un repàs de les diferents experiències artístiques que s’han desenvolupat al metro londinenc: des de cartells per al metro encarregats a artistes com Man Ray a principis del segle xx, fins a les estimulants propostes escultòriques, gràfiques i pictòriques d’avui dia. Un llibre ple de fotografies que reflecteixen la intervenció constant sobre el territori underground de l’extensa xarxa del metro de Londres. Art que crea ambient, art que impacta positivament en els usuaris i millora i enriqueix els viatges del passatgers, que es converteixen en el públic d’aquesta mostra artística tan gran.

  EL LLIBRE

  compral-aqui

  Metro a Metro en Flickr

  Qui Som

  Tots. Amb aquest primer projecte iniciem un viatge que potser es veurà ampliat amb l'aportació de visitants de Barcelona. Esperem que vulgueu afegir i compartir informació, formant així una xarxa de persones amb diverses afinitats que renova coneixements. Us convidem a participar del projecte metro a metro, amb la idea de crear una manera original de conèixer Barcelona, de gaudir-la i compartir-la... Bon viatge!

  Agraïments

  Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

  Web, fase pro

  Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

  Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

  Llegir més...

  Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.